En god ide...

Under en pragtfuld ferie i Skagen var vi en aften ude at spise på en dejlig fiskerestaurant.

Det var en rigtig god oplevelse, og på et tidspunkt sagde Pernille at man skulle have været madanmelder, så man kunne have skrevet noget pænt om restauranten.

Herfra opstod ideen om at lave en blog, hvor vi kunne skrive om vores oplevelser på diverse restauranter.

Gode såvel som dårlige.

Det er ikke fordi vi går SÅ meget ud og spiser.

Men det sker da flere gange om året.

Og det kunne da være meget sjovt med sådan en slags dagbog over oplevelserne.

Nu må vi se, hvordan det udvikler sig.

Og om der er nogen der gider læse, hvad vi skriver.

tirsdag den 18. august 2009

Carlslund . Fruens Bøge - Odense

Vi havde i flere år talt om, at når lejlighed bød sig, skulle vi tage til Fruens Bøge og smage deres berømte æggekage.

Mange mennesker, især Odenseanere, havde rost den til skyerne.

Og det ser da også meget spændende ud, når man kigger på restaurantens hjemmeside.
De har lavet æggekage i 150 år.
Og de laver imponerende mange.
Igen ifølge hjemmesiden bruger de hvert år ca 500.000 friske æg.

Så forventningerne var høje, da vi en søndag først i september var på vej fra en fest på Nordfyn til besøg hos familien i Odense og besluttede at nu kunne det jo lige passe med at vi smuttede omkring Fruens Bøge.

Restauranten gør ikke meget væsen af sig i lokalområdet.
Da GPS'en forkyndte at nu var vi fremme ved bestemmelsesstedet, holdt vi midt på en vej igennem skoven, hvor der ikke lige var nogen restauranter at se.
Men vi kørte lidt frem og tilbage og fandt til sidst stedet trukket lidt tilbage fra en lille blind vej, som vist førte ned til et trinbræt på lokalbanen.

Der var mange biler, og da vi gik forbi vinduerne til det smukke gamle hus kunne vi se, at der var en del mennesker i restauranten.
Så vi blev lidt nervøse for om der mon var plads til os.
Vi fandt indgangen på den anden side af huset og gik ind.
Vi havnede i en slags entre imellem to serveringslokaler.
I det samme kom en pige hastende forbi med en stor pande æggekage.
Hun viste os ind i bunden af det ene lokale og sagde at vi selv kunne vælge hvilket af de to ledige borde, vi ville have.

Vi valgte et vinduesbord og fik hurtigt bestilt æggekage og danskvand.
Nu var der tid til at kigge lidt på de øvrige gæster.
Der var stuvende fuldt.
Det ser ud til at være et rigtig familieudflugtssted.
Der var mange børn i alle aldre, som myldrede rundt om benene på de travle servitricer.
Og der var oldemødre, med rollator, som skulle have hjælp til at manøvrere omkring de mange borde.
Selve lokalet var meget hyggeligt og holdt i almuestil.
Man kunne fornemme historiens vingesus.

Og så kom den søde servitrice med vores æggekage.
En stor stegepande, rygende varm og med bjerge af flæsk.
Præcis som vi havde fået fortalt.
Hertil friskt rugbrød og et glas med restaurantens hjemmelavede sennep.




Jeg startede med lige at snuppe et stykke flæsk.
Carlslunds æggekage serveres med både stegt flæsk og røget bacon.
Begge dele sprødstegt.
Desuden friske tomatskiver og en masse purløg.
Det stykke flæsk jeg snuppede var MEGET sprødt og lækkert.

Vi tog et stykke æggekage hver.
Det var lidt svært at få balanceret over på tallerkenerne, fordi æggekagen var noget usammenhængende i konsistensen.
Nærmest som røræg.
Men det lykkedes.

Så tog vi begge den første mundfuld, så på hinanden og udbrød i munden på hinanden: "De har brugt pasteuriserede æg!"
Det var jo noget af en skuffelse.
Æggekagen havde denne underlige ligesom glatte og plastikagtige konsistens i munden som vi begge forbinder med pasteuriserede æg.
Den samme konsistens, som de røræg der serveres til morgenbuffeten på mange hoteller.

Flæsk og bacon var perfekt stegt.
Tomaterne var lækre og friske.
Anretningen var overdådig og indbydende.
Men det hjælper jo ikke så meget når selve æggekagen smager af plastik.



Men vi var sultne, så vi spiste os igennem det meste af den store æggekage.
Vi måtte dog levne et lille stykke.

Regningen lød på 282 kr. for 2 portioner æggekage og 2 flasker danskvand.
Det kan man ikke sige er dyrt.
Især ikke fordi der er gjort så meget ud af det.
Det er bare ærgerligt med de pasteuriserede æg.

Så vi var lidt skuffede da vi gik derfra.
På vej til familien blev jeg mere og mere irriteret.
Og i løbet af aftenen havde jeg efterhånden i hovedet fået forfattet et harmdirrende blogindlæg, der mest skulle handle om det kulturtab Danmark har lidt efter at de grådige hønseavlere har spredt salmonella alle steder, så man ikke længere må lave mad af friske råvarer men kun af kedelige industriprodukter.

Men inden jeg satte mig ned og skrev ville jeg lige være sikker i min sag.
Så jeg skrev til en veninde, som arbejder hos sundhedsmyndighederne og spurgte hvordan det nu lige helt hang sammen med de her pasteruriserede æg.

Hun var meget fortørnet over at de kunne finde på at bruge pasteuriserede æg til æggekage.
Især fordi man sagtens kan overholde de påkrævede 75 grader, hvis man er lidt omhyggelig.
Hun mente i øvrigt ikke at man kunne bebrejde hønseavlerne noget som helst i den sammenhæng.
Blandt andet fordi der i perioder er mere salmonella blandt fritgående høns end blandt burhøns.

Så blev jeg jo så klog.
Og lidt slukøret.
Men glad for at jeg ikke havde fået svinet nogen til på et forkert grundlag.

Jeg ville dog lige være helt sikker.
Så jeg skrev til restauranten og spurgte om de brugte pasteuriserede æg.
De bedyrede at det gjorde de ikke og at de skam havde helt styr på tempraturen.
Så jeg skylder dem jo nok en undskyldning.
Den er hermed givet.

Men hvad søren er der mon så galt med deres æggekage?
Den HAVDE jo denne plastikagtige og glatte konsistens.
I virkeligheden en lille smule som æggestand.
Bare mere plastikagtig.
Og så er det måske heller ikke pasteuriserede æg, der bruges til røræg på hotellerne...
Måske kan en af læserne af denne blog komme med svaret?
Jeg vil MEGET gerne blive klogere.

Men som konklusion må man sige at det var en flot anretning.
Alt andet end lige æggekagen var helt i top.
Omgivelserne var rigtig hyggelige.
Og prisen var absolut rimelig.
Så hvis man synes at røræggene på hotellernes morgenbufeter er lækre, så kan jeg VARMT anbefale Carlslunds æggekage.
Det synes vi bare ikke.

Måske har vi været uheldige.
Måske er vores smagsløg oversensitive
(måske skulle man få sig et job som prøvesmager...)

Måske giver vi Carlslund en chance mere en anden gang.
Men der går nu nok noget tid.

www.restaurant-carlslund.dk

3 kommentarer:

  1. Måske giver vi Carlshøj en chance mere.... Øh Caelsberg.... Æh Carlslund en anden gang

    SvarSlet
  2. Jeg kan kun slutte mig til din opfattelse af æggekagen. Jeg havde fornøjelsen at besøge den lille hyggelige restaurant for 5-6 år siden. Ligesom jer syntes jeg også at det var en lidt smattet og kønsløs affære. Efter min mening skal en æggekage være fast. Tak for interessant læsning i øvrigt

    SvarSlet
  3. Tak til Anonym d. 7/12-2009.
    Nu har jeg rettet fejlen :-)

    SvarSlet