En god ide...

Under en pragtfuld ferie i Skagen var vi en aften ude at spise på en dejlig fiskerestaurant.

Det var en rigtig god oplevelse, og på et tidspunkt sagde Pernille at man skulle have været madanmelder, så man kunne have skrevet noget pænt om restauranten.

Herfra opstod ideen om at lave en blog, hvor vi kunne skrive om vores oplevelser på diverse restauranter.

Gode såvel som dårlige.

Det er ikke fordi vi går SÅ meget ud og spiser.

Men det sker da flere gange om året.

Og det kunne da være meget sjovt med sådan en slags dagbog over oplevelserne.

Nu må vi se, hvordan det udvikler sig.

Og om der er nogen der gider læse, hvad vi skriver.

søndag den 15. maj 2011

Chicos Cantina - København

Vi havde faktisk ikke rigtig noget at fejre denne gang.
Men vi havde brug for et alibi til at gå ud og spise
Alibiet blev at vi jo MÅTTE fejre at vi havde samlet et køkkenskab helt selv.
Det ER da også stort.

Så ovenpå veludført gerning kom Pernille i tanker om at vi havde et købsbevis liggende til Chicos Cantina.

Jeg har tidligere skrevet om Restaurants Tonight, som har skaffet os fine rabatter.
Men der findes jo efterhånden en hel bunke af disse rabat-websites.

I virkeligheden strider ideen ret meget mod min politiske overbevisning.
For man får jo en rabat på bekostning af dem, som IKKE har luret ideen.
Istedet burde forretningerne sænke prisen generelt.
Jo jo.
Man er vel socialist.

Men det ER nu altså også meget rart at man ind imellem kan få råd til at gøre noget man ellers ikke har råd til.
Og alle de andre kunne sikkert ikke den aften alligevel.

Anyway.
Vi havde på et tidspunkt købt et rabattilbud hos Chicos Cantina på Mydeal (mydeal.dba.dk)
Halv pris på en treretters menu for to personer incl. velkomstdrink.
I alt 349 kr.
Det er da billigt.

Så vi drog afsted denne lørdag aften før påske med rigtig god samvittighed over det nye køkken.
Vi var også lidt trætte.
For det havde været lidt hårdt arbejde.

Vi havde bestilt bord til kl 18.
Så det var jo lidt tidligt for en lørdag aften.
Og det lykkedes da også at få en parkeringsplads lige uden for døren i Borgergade.
Dejligt.

Vi gik indenfor og fortalte den smilende servitrice at vi havde et købsbevis fra Mydeal.
Ingen problemer.
Der var ikke mange i restauranten, så vi kunne sætte os stort set hvor vi ville.

Hun fortalte os smilende at velkomstdrinken var en Frozen Margarita, og at vi kunne vælge mellem strawberry og jordbær.

Jeg  løftede et øjenbryn og bad hende gentage.
"Nå nej" lo hun.
Jordbær og lime selvfølgelig.
Sød pige.

Vi tog selvfølgelig en af hver.
De kom meget hurtigt på bordet og de smagte begge dejligt.
Sammen med vores drinks kom den obligatoriske kurv med nachos og salsa.
Jeg ELSKER nachos.
Så jeg tror nok jeg kom til at spise de fleste..

Så kom en anden servitrice med menukort til os.
Jeg forklarede at vi jo havde dette Mydeal tilbud med en fast menu.
Hun undskyldte smilende og forsvandt for at bestille maden.

Lidt efter kom en tredje servitrice hen og spurgte hvad vi ville have at drikke til maden.
Vi så lidt på hinanden og bestemte os for øl.
Så jeg spurgte den unge dame hvilke øl hun kunne tilbyde.

Hun så en lille smule panikslagen ud og fik fremstammet at de skam havde både Corona og Heineken og Royal.

Jeg kunne jo fornemme at hun var lidt nervøs.
(Hun var også meget ung)
Så jeg smilede faderligt til hende og spurgte hvilke slags Royal hun så havde.
Det fik hende imidlertid til at se helt fortabt ud mens hun prøvede at kigge hen over hovedet på Pernille så hun kunne se fadølshanerne i den anden ende af lokalet.

Og så sagde hun denne gyldne sætning:
"Det må jo være Royal Carlsberg"

Gad vide hvad Royal Unibrew siger til på den måde at blive slået i hartkorn med ærkerivalen Carlsberg.

Men hun fik lov at slippe og vi bestilte bare "to store".
Hun forsvandt taknemmeligt.

Forretterne og øllet kom samtidig.
Og det skal lige siges at vi ikke havde ventet længe.

Vi var sultne, så vi gik straks igang.
Vi glemte helt at fotografere, men kom hurtigt i tanker om det.
Så forretten så NÆSTEN sådan ud.


Til venstre quesadillas som er ovnbagte hvedemels tortillas.
Øverst til højre trækulsgrillede kyllingevinger.
Nederst til højre Mexican Mices som er friturestegte jalapeños med ostefyld (Men dem havde vi altså spist inden vi fik taget billedet...)
I midten salsa, hvidløgsdressing og yoghurtdressing.
Det smagte alt sammen ganske fremragende.
Især kyllingevingerne.

Vi måtte ikke vente længe på hovedretten.
Der kom to piger hen til vores bord.
Den ene fjernede det fælles forretsfad og den anden serverede hovedretterne.
Meget effektivt.

Det så sådan ud.



Det var tre hvedemels tortillas.
En med cheddarost og rejer.
En med oksekød
Og en med kylling.
Hertil salat og meksikanske ris.
Og guacamole i en nydelig lille nachos-roset som ses øverst til venstre i billedet.
Det var alt sammen meget lækkert.

Jeg har vist tidligere skrevet at det er svært at fotografere mexikansk mad.
Af en eller anden grund tager det sig bare ikke særlig indbydende ud.
Men det smager jo altså fantastisk.

Mens vi ventede på desserten kom en af de mange servitricer og spurgte om vi ville have kaffe.
Det ville vi gerne.
Som sædvanlig skulle Pernille have almindelig kaffe.
Og jeg skulle have espresso.
Vi fik det sammen med desserten.
Som så sådan ud.


En ganske almindelig anretning med 3 slags is.
Frisk fra fabrikken.
Med flødeskum og chokoladesovs.
Intet at klage over.
Og den blev serveret i et sjovt glas.

Det skal i øvrigt siges at Chicos bestod espressoprøven.

Det var alt sammen hurtigt overstået.
Vi var hjemme igen kl 20.

Det var ikke nogen stor kulinarisk oplevelse.
Det er mexicansk mad sjældent.
Men vi havde fået et godt gedigent måltid.
Det smagte dejligt og vi blev mætte.

Og især til den pris er det jo en ren fornøjelse.

Servitricerne fortjener et sidste ord med på vejen.
De var mange i forhold til gæsterne.
De var unge.
De var kønne.
De var iført de mest charmerende stramme, nedringede bluser og lårkorte flæsenederdele.
De manglede måske nok lige lidt basal viden specielt om drikkevarerne.
Men de var bestemt med til at give især mig en god oplevelse.
Og Pernille syntes også at de var søde.

http://www.chicos-cantina.dk/

2 kommentarer:

  1. Super god ide med en blog, hvor i deler jeres oplevelser på forskellige restauranter :)


    Hilsen


    Per
    http://y-1.dk/

    SvarSlet
  2. Hej Benny,

    Jeg må tilslutte mig, og sige at det er en rigtig god ide med en blog om jeres restaurant besøg. og hvor skriver I dog omfangsrigt, det er super skønt mere af det.:-)

    MVH
    Søren Pedersen
    www.madabc.dk

    SvarSlet