En god ide...

Under en pragtfuld ferie i Skagen var vi en aften ude at spise på en dejlig fiskerestaurant.

Det var en rigtig god oplevelse, og på et tidspunkt sagde Pernille at man skulle have været madanmelder, så man kunne have skrevet noget pænt om restauranten.

Herfra opstod ideen om at lave en blog, hvor vi kunne skrive om vores oplevelser på diverse restauranter.

Gode såvel som dårlige.

Det er ikke fordi vi går SÅ meget ud og spiser.

Men det sker da flere gange om året.

Og det kunne da være meget sjovt med sådan en slags dagbog over oplevelserne.

Nu må vi se, hvordan det udvikler sig.

Og om der er nogen der gider læse, hvad vi skriver.

onsdag den 13. oktober 2010

Restaurant Brogatan - Malmø

Vi skulle i Malmø Operaen.
Igen.
Det er meget sjovt at vi nu faktisk går mere i teatret i Malmø end i København.
Denne gang skulle vi ind og se Singing In The Rain.
Forestillingen havde fået vældig fine anmeldelser og vi holder begge meget af den gamle film med Gene Kelly.
Så vi besluttede os for at starte ferien en dag før tiden og så leje et hotelværelse for en nat, så vi i ro og mag kunne komme både til og fra Operaen.

Hotelværelset blev på Hotel Savoy lige ved siden af Malmø Centralstation.
Det er altså supernemt at komme til Malmø med toget og så lige indkvartere sig på den måde.
Hotellet er gammelt.
Vel nærmest historisk.
Og derfor lidt slidt men rigtig hyggeligt.
Og i modsætning til moderne hoteller er værelserne så store at man faktisk kan holde ud at opholde sig i dem.
Uden at man skal betale en hel herregård for en suite eller lignende.
Så det kan anbefales.

Vi ville egentlig have spist på Opera Grillen, som ligger lige uden for Operaen.
Men tre uger før forestillingen var alt besat, så vi måtte jo finde på noget andet.
Så jeg græd min nød til en bekendt, som har slået sine folder meget i Malmø.
Hun anbefalede uden tøven Restaurant Brogatan, som også ligger rimelig tæt på Operaen.
Så den tog vi.
Bordbestilling over nettet.
Dejlig nemt.

Efter at have kigget lidt på byen og fået os en middagslur på hotellet drog vi afsted gennem Malmø.
Det er første gang jeg sådan rigtig har været i Malmø.
Jeg har været der et par gange for at arbejde.
Og vi er kørt igennem eller rettere udenom via broen.
Pernille har været der en del som barn/ung, med hhv. forældre og på skolens udflugtsdag.
Men som sagt - for længe siden.
Nu kunne vi jo så få et lidt bedre indtryk.
På vej mod restauranten løb vi ind i en af mine tidligere kolleger, som jeg ikke har set i henved fem år.
Det er en lille verden.
Eller måske fører alle veje ikke til Rom men til Malmø.

Vi fandt restauranten uden problemer.
Udefra og lige inden for døren lignede det mest af alt en pub.
Men inde bagved var der en rigtig restaurant.
Vi have bestilt bord til kl 17, fordi vi skulle i teatret kl 19.
Så der var helt tomt da vi kom.

Vi fik menukortene og gik i gang med at læse.
Vi havde smugkigget lidt på nettet hjemmefra.
Så det voldte ikke de store vanskeligheder.
Desværre viste det sig at den 3-retters menu, som stod på restaurantens hjemmeside, ikke var den der blev serveret denne aften.
Jeg have ellers luret kraftigt på den, fordi den blandt andet indeholdt confiterede andelår, som jeg er helt vild med.
I skrivende stund er menuen på hjemmesiden blevet skiftet ud.
Så de har måske bare været lidt forsinkede.
Men pyt med det.
Jeg havde også fået anbefalet restaurantens fiskesuppe, som både blev serveret som forret og hovedret.
Og den valgte jeg som forret, jeg er ret vild med fiskesuppe.
Til hovedret valgte jeg bagt spædgris side (frit oversat) med stikkelsbær, chili og ingefær.

Pernille spurgte tjeneren om det kunne lade sig gøre at få kun to af de tre retter på aftenens 3-retters menu.
Det kunne det godt.
Så hun valgte rådyr inderlår med kartoffelkage.
Og creme brulee til dessert.

Det sker ikke sjældent at vi gør sådan.
For jeg er mere til forretter og Pernille er mere til dessert.

Vi var enige om at vi jo nok hellere måtte begrænse alkoholindtaget lidt, når vi nu skulle i teatret.
Så vi tog en halv liter fadøl hver.
De havde et pænt udvalg af øl fra fad, men valget faldt på Budovar fra Tjekkiet, som jo er en dejlig øl.

Øllerne kom lynhurtigt på bordet skarpt forfulgt af en kurv med hjemmebagt brød.
Dejligt.

Ikke ret længe efter kom min suppe.
Og den var god.
Rigtig god endda.
Der lå et stort stykke kulmule og svømmede rundt i en meget kraftig suppe sammen med rejer, krebsehaler og blåmuslinger.
Den så sådan ud.


Og den var virkelig fantastisk.
Kulmulen var kogt til perfektion.
En anelse bid i konsistensen.
Og selve suppen var intet mindre end superb.
Den var så kraftig at det var lige før det var som en kraftig hummerbisque.
Men altså med smag af både fisk og skaldyr.
Jeg blev helt ked af at jeg ikke havde valgt den til hovedret.

Nu var der begyndt at komme folk i restauranten.
Både helt unge og noget ældre.
I små og store selskaber.
Jeg tror Restaurant Brogatan er et populært sted.
Og det kan jeg godt forstå.

Hovedretterne kom hurtigt.

Min så sådan ud.


Jeg gætter på at mange af denne blogs læsere også har fulgt med i Spise med Price på TV.
De der har, kan måske huske i et af afsnittene at de lavede en hel pattegris, som var blevet udbenet i et stykke, rullet sammen med krydderurter og spidstegt i mange timer, ind til den nærmest var som en kæmpe rullepølse med sprød svær hele vejen rundt.

Denne ret var lidt i samme stil.
Bare mindre.
Det var ikke en hel gris.
Men vel nærmest ribbenstegen gætter jeg på.
Rullet stramt sammen og stegt.
Så den havde sprød svær hele vejen rundt.
Den blev serveret med gulerødder, stikkelsbær kompot i en lille skål.
Kogte kartofler.
En meget lækker sovs.
Og hvide bønner.
Altså ikke sådan nogen som man bruger til baked beans.
Men almindelige grønne bønner.
Bortset fra at de var hvide.
Det havde vi ikke set før.
Meget spøjst.
De smagte fuldstændig som almindelige grønne bønner.
Men flot så det ud.
Griserullen var meget lækker.
Det var selvfølgelig en lidt fed sag.
Så det var rart med stikkelsbærerne.
Men fordi den var rullet sammen har den kunnet steges længere end normalt uden at blive tør.
Og jeg er altså ret vild med overstegt kød.
Og så var det jo lidt kinky med den sprøde svær hele vejen rundt.

Pernilles rådyr var også meget meget lækker.
Utrolig mør og saftig.



På billedet ser det ud som om der er to forskellige slags sovs til.
Det var der ikke.
Det er et spørgsmål om at min mobiltelefon ikke tager så gode billeder som vores kamera, som desværre lå på køkkenbordet i Allerød.
Kartoffelkagen var nærmest en mellemting mellem flødekartofler og Pommes Anna.
Super god.
De hvide bønner gik igen her.
Samt scorzonerødder.
Og havtorn.
Sovsen var krydret og meget lækker.
Den havde en lille note som af parmaskinke eller lignende.
Det var bestemt en dejlig ret.

Ved nabo bordet sad et par ældre damer, som tilsyneladende havde fået stegt lever med kartoffelmos.
De kaldte tjeneren hen midt i det hele og roste maden i høje toner.
Og hvis det var lige så godt som vores forstår jeg det godt.

Da tjeneren fjernede vores tallerkener spurgte hun om det var meningen at vi ville dele desserten, når vi nu kun havde bestilt en.
Det havde vi ikke lige overvejet, men jeg skyndte mig at svare ja, hvorefter hun kom med en ske til mig også.
Virkelig et nydeligt træk.

Den så sådan ud.


Og den var virkelig lækker.
Jeg smagte en lille smule og lod så ellers Pernille få resten.
Det var jo trods alt hendes.
Når man får creme brulee er man sommetider ude for at sukkeret på toppen ikke er blevet brændt ordentligt af.
Og det er lidt irriterende.
Der skal jo være en sammenhængende flade af karamel.
Og det var der her.
Den var lige i øjet.
Den blev serveret med en lille skål solbærkompot.
Helt perfekt.

Det var gået rimelig hurtigt.
Så der var tid til en kop kaffe inden vi skulle videre.
Pernille ville bare have en ganske almindelig kop flad kaffe.
Men jeg ville selvfølgelig prøve deres espresso.
Ingen af os blev skuffede.
Brogatan bestod bestemt espressoprøven.
Ikke noget med en lille kop stærk filterkaffe her.
Men god kraftig espresso.
Herligt.

Regningen lød på 738 kroner.
Og det er jo vel at mærke kroner-light.
Med dagens kurs svarer det til 590 danske kroner.
Og det er bestemt ikke galt.
Maden var helt i top.
Og betjeningen var hurtig, venlig og effektiv.
Så det er klart et sted der kan anbefales.

Da vi gik var der stuvende fuldt.
Og på vejen ud fik jeg et kæmpe tandløst smil af en lille pige.
Ikke nogen dårlig afslutning på middagen.

Singing In The Rain levede fuldt ud op til vores forventninger.
Selvom det jo altså foregik på svensk forstod vi det meste.
Men vi kendte jo også historien.
Dansenumrene var meget flot koreograferet.
Under det berømte titelnummer faldt der 8000 liter regn på scenen.
Den kæmpestore vandpyt kom faretruende tæt på orkestergraven.
Orkestret lod sig dog ikke mærke med noget.
Men de havde jo selvfølgelig også prøvet det før.

Alt i alt havde vi alletiders miniferie.
Og vi blev enige om at det ikke er sidste gang vi laver den combo.
Hotel, restaurant, teater, Malmø.

http://www.brogatan.com/start_malmo.aspx

1 kommentar:

  1. Det ser lækkert ud, tror at vi skal kigge lidt nærmere på den restaurant, når vi skal til Malmø i december måned :-)

    Mange hilsner
    Birthe

    SvarSlet