En god ide...

Under en pragtfuld ferie i Skagen var vi en aften ude at spise på en dejlig fiskerestaurant.

Det var en rigtig god oplevelse, og på et tidspunkt sagde Pernille at man skulle have været madanmelder, så man kunne have skrevet noget pænt om restauranten.

Herfra opstod ideen om at lave en blog, hvor vi kunne skrive om vores oplevelser på diverse restauranter.

Gode såvel som dårlige.

Det er ikke fordi vi går SÅ meget ud og spiser.

Men det sker da flere gange om året.

Og det kunne da være meget sjovt med sådan en slags dagbog over oplevelserne.

Nu må vi se, hvordan det udvikler sig.

Og om der er nogen der gider læse, hvad vi skriver.

fredag den 26. februar 2010

Restaurant MASH - København

Det er med blandede følelser at jeg skriver denne anmeldelse.
Det er ikke så nemt som de tidligere jeg har skrevet.
Men mere om det senere.

Nu først begyndelsen.

Vi havde noget at fejre.
Det har vi tit.
Og vi er begge af den holdning at man skal fejre alt det, man overhovedet kan finde anledning til.

Denne gang var det denne blog, der skulle fejres.
For vi havde rundet 1000 hits siden  vi startede for et halvt års tid siden.
Det synes vi selv er ret flot.
Især de sidste par måneder er det gået stærkt.
Den tæller vi benytter er lidt mere avanceret en blot en almindelig tæller.
Den prøver at lade være med a tælle folk flere gange ved gentagne besøg.
Jeg ved ikke helt HVOR effektiv den faktisk er, men jeg har da prøvet at gå ind på siden nogle gange med kort mellemrum.
Uden at tælleren har flyttet sig.
Så det virker da i en eller anden udstrækning.

Men altså 1000 hits.
Det er vi stolte over.

Vi talte lidt frem og tilbage om hvor vi skulle gå hen.
Vi havde mange forskellige restauranter oppe at vende.
Marokanske, franske og italienske.

Men til sidst faldt valget på MASH.
MASH står for Modern American Steak House.
Og vi havde fået den anbefalet fra flere sider.
Så den skulle det være.

MASH er meget trendy og oppe i tiden.
Vi rundede de 1000 hits på en onsdag eller torsdag.
Og så have vi jo egentlig forestillet os at vi skulle derind fredag eller lørdag.
Men vi blev klogere.
Det lykkedes at få et bord en søndag aften 3 uger ude i fremtiden.
Det var jo lidt irriterende.
Men vi ville altså derind.
OK, det var måske mest mig der ville.

Dagen oprandt.
(vi havde nu rundet 1600 hits)
Om eftermiddagen talte vi om det, og der hørte vores søn Johan første gang hvad MASH stod for.
Og så ville han da gerne med.
VI havde ellers givet ham tilbuddet 3 uger tidligere, da vi bestilte.
Men der havde han takket nej.
For som han sagde: "Jeg troede det var sådan noget underligt fransk bøssemad"
Men da han fandt ud af, at der var tale om bøffer ville han gerne med.
Så jeg ringede til restauranten og havde egentlig ikke regnet med at det kunne lade sig gøre, når nu det havde været så svært at få plads i første omgang.
Men det kunne det sagtens.
Så det var jo herligt.

Vi trillede derind i ro og mag og i god tid.
Det var en hundekold dag i februar, så vi frøs bravt, da vi nåede frem til restauranten efter at have gået et par hundrede meter fra bilen.
Men der var heldigvis varmt indenfor.

Lige når man kommer ind, bliver man mødt af en skranke, som vel nærmest må betegnes som en slags reception.
Der stod en ung smilende pige, som fandt vores reservation og hængte vores tøj i garderoben.

Hun fulgte os igennem et lille bar område og forbi en udstillingsmontre, hvor oksekødet hang steg ved steg på store kødkroge.
Det så sådan ud.



Efter montren kom vi ind i et ret stort lokale, som var fyldt med bordarrangementer.
Jeg ved ikke hvad den slags hedder.
Men det var sådan et rektangulært bord med en polstret, læderbetrukket bænk på hver side.
Eller sofa kunne man måske kalde det med lidt god vilje.
Med høj ryg, som samtidig fungerede som rumdeler hen til det næste bord.
Disse arrangementer stod ryg mod ryg hele vejen rundt langs væggene i det ret store lokale, og i 2 rækker ned igennem midten.
Man kunne jo ikke flytte rundt på møblerne.
Så de stod hvor de stod.
Og vi priste os lykkelige for at vi var så hyperslanke.
Så vi kunne lige med nød og næppe klemme os ind på bænkerækkerne.
Det gik noget lettere for Johan end for os andre.

Den unge pige viste os hen til vores bord, som var i det fjerneste hjørne af lokalet.
Og gav os menukort og en kurv med brød.
Og så satte vi os til at studere menuerne.
Jeg havde smugkigget lidt på nettet i forvejen.
Så jeg havde nogenlunde let ved at vælge.

Mens vi sad og studerede kortene kom en mandlig tjener hen med en ny brødkurv til os.
"Nå, I har fået brød", sagde han "damn it!"
Ja det sagde han altså.
Jeg tror det er første gang jeg har hørt en tjener bande ved bordet.
Men så har man jo også prøvet det.
Vi bestilte Campari og soda mens vi studerede menuen.
Johan ville have cola.

Jeg havde på forhånd forelsket mig i en af forretterne.
Grillet kalvebrissel.
Jeg har aldrig smagt brisler før.
For dem, der ikke lige har helt styr på husdyr-anatomi, kan jeg fortælle at brislen sidder i halsen på kalve og lam.
Den spiller en vigtig rolle i dyrets fordøjelse af moderens mælk.
Når dyret vokser til og holder op med at få mælk, forsvinder den.
Og der er således ikke nogen brisler i en ko eller et får.
Men jeg har længe haft lyst til at prøve denne i tidligere tider så store delikatesse.
Så det bestilte jeg.

Pernille er vild med kammuslinger, og sådan nogen kunne man få ligeledes grillet, så det valgte hun.

Johan er ofte eventyrlysten, når vi spiser ude.
Jeg husker en gang hvor han må have været 12-14 år eller deromkring.
Der ville han have friske østers til forret.
En ret som hans far endnu har tilgode.
Det kommer nok en dag.
Men denne aften ville han gerne have en halv grillet hummer.
Det var der ikke nogen af os der havde prøvet før.
Så det blev jo lidt spændende.

Vi bestilte en argentinsk vin, som så spændende ud, og som havde en fornuftig pris.

Den bandende tjener kom med vinen, lukkede den op og lod mig smage den.
Den var rigtig god.
Så skænkede han et glas til mig og et til Pernille.
Og han skulle lige til at skænke til Johan, som ikke bryder sig om rødvin.
Vi nåede at stoppe ham i sidste øjeblik.
Men der nåede lige at komme et par dråber i glasset.
Men det lod han sig ikke gå på af.
Han tog resolut glasset og tømte det over i Pernilles glas mens han udbrød: "Whoup!"
I sandhed en frisk fyr...

Vores forretter kom hurtigt.
Min så sådan ud.



Jeg ved ikke helt om der var en eller flere brisler.
Jeg havde jo som sagt aldrig smagt det før.
Men de bestod ligesom af et antal små kødstykker, som hang sammen med fine muskel- eller senetråde.
De var grillede og blev serveret med hakkede krydderurter.
Og med radiser skåret i papirstynde skiver på langs.
Det så meget dekorativt ud.
Og det smagte helt fantastisk.
Johan har mobbet mig med at jeg skriver "himmelsk" i alle mine anmeldelser.
Så det vil jeg lade være med denne gang.
Men det smagte meget meget godt.
Det var fantastisk mørt.
Smagen var meget mild, med en lille undertone af indmad som lever eller hjerter.
(Hvilket minder mig om at det snart må være på tide at lave hjerter i flødesovs).
Meget delikat.
Det bliver IKKE sidste gang.

Johan fik en hummergaffel sammen med sin halve hummer.
En hummergaffel ligner nærmest et værktøj til trædrejning.
Et håndtag som en almindelig gaffel.
Og i mad-enden to spidser, som er meget kortere end normale gaffelben og med meget lille afstand imellem.
Det så nærmest ud som om nogen blot havde skåret et hak i enden af gaffelhåndtaget.
Meningen er selvfølgelig at man kan stikke den ind i kløerne og grave kødet ud.
Den blev serveret med smeltet smør, en krydret mayonnaise dressing som nærmest lignede thousand island, men som var meget mere krydret, samt en halv citron.
Han gik lidt tøvende igang med den, men fik hurtigt tag på det og guffede den i sig med stort velbehag.


Der er ikke så meget at sige om Pernilles kammuslinger.
De blev serveret med nogle spæde blade af en slags og var grillet helt perfekt.



Og så kommer vi til hovedretterne.
Og her begynder det at blive vanskeligt.
MASH er jo et steakhouse.
Og på et steakhouse får man bøffer.
Bøffer med ret basalt tilbehør.
MASH er endvidere et amerikansk steakhouse.
Så de har først og fremmest amerikanske udskæringer.
Det kan jo gøre det lidt vanskeligt.
For hvad er lige en New York Strip.
Og hvordan adskiller den sig fra en Ribeye.
Og hvordan forholder de to sig i øvrigt til en tornedos.
Eller en entrecote.

Det ville have været et pænt træk, hvis man lige på spisekortet havde skrevet to linier om hver.
Så havde det været meget nemmere at vælge.
Tror jeg.

MASH servere tre forskellige slags kød.
Kød fra amerikanske majsopfodrede køer, som har boet i Omaha, Nebraska og som er garanteret hormonfri.
Kød fra danske køer, som har hængt tørt og modnet i 90 dage, så enzymerne rigtig har kunnet mørne kødet.
Og Wagyu kød, som er en australsk variant af det helt latterligt dyre japanske Kobekød.

Vi havde på forhånd besluttet at vi ville prøve forskellige ting, så vi kunne smage hos hinanden.
Så jeg bestilte en amerikansk ribeye.
Pernille bestilte en dansk "Filet", som vel nærmest må være en entrecote.
Johan havde vældig mod på Wagyu kødet, men hans onde far sagde nej, da han så prisen. Så han nøjedes med en amerikansk New York Strip.

Og så skulle der jo vælges tilbehør.
Man kan vælge mellem pommes frites, chili pommes frites, løgringe og macaroni med ost.
Og her gik det så pludselig op for os at tilbehøret ikke hører med.
Der følger en sovs, med hver bøf, som man kan vælge mellem fire.
Og så kan man købe flere sovse, hvis man har lyst.
Men man skal tilkøbe det tilbehør, man vil have.
Man kan også vælge mellem syv forskellige slags grøntsager, blandt andet grøn salat og stuvet spinat.
Men de skal stadig tilkøbes.

Pernille og jeg valgte pommes frites og Johan valgte løgringe.
Jeg valgte desuden ristede svampe med bacon.
Pernille og Johan valgte rødvinssovs og jeg valgte en sky med timian og hvidløg.

Der gik ikke særlig lang tid, fra tallerkenerne fra forretten var blevet fjernet til hovedretterne var klar.

Min så sådan ud.



Det ser jo ikke ud af alverden.
Et stykke grillet kød midt på en tallerken med en kvist rosmarin overnpå.
Mine pommes frites så sådan ud.



Og svampene.



Johans N.Y. Strip så sådan ud.



I baggrunden kan man se de store fritterede løgringe.

Pernilles filet så sådan ud.
 
 Og hendes pommes frites lignede mine.

Som jeg nævnte før er der tale om disse amerikanske udskæringer (undtagen Pernilles filet-entrecote)
De er skåret på en helt anden måde end vi er vandt til herhjemme.
Og fra andre steder på koen.
Derfor sidder fedtmarmoreringer og sener også på en helt anden måde.
Bøfferne var grillet ret kraftigt, så det var lidt svært at se hvordan de lige var skruet sammen.
Det lykkedes mig nogenlunde at manøvrere uden om de kraftigste fedtmarmoreringer og fedtkanter.
Johan var mindre heldig.
Han røg lige ind i en stor klump fedt, som sad midt i kødet, og som forståeligt nok fik ham til at miste appetitten.

Alle bøfferne var stegt perfekt.
Men det virkede ikke som om de havde fået nogen krydderier overhovedet.
Så det hjalp med lidt salt og peber.

I den forbindelse vil jeg lige nævne et kuriosum.
Der var to slags salt på bordet.
Almindeligt hvidt groft salt, som sikkert har været havsalt af en slags.
Og en lidt gullig-brun variant.
Nar man lugtede til saltkarret kunne man fornemme noget røg.
Slet ikke på samme måde som det kraftige røgsalt vi havde fået på Paustian.
Men ganske svagt.
Der var ingen af os der kunne smage forskel på de to slags salt.
Men interessant var det da.

Den vin vi havde bestilt var helt fantastisk.
Til en pris af 450 kr for en flaske var den endog MEGET god.

Men tilbage til maden.
Pommes friterne var sprøde og varme og smagte godt af kartoffel.
Svampene var endog meget lækre.
Ristet lige tilpas og anrettet i en lille metalgryde med store stykker bacon i tern og lidt løg.

Bagefter skulle vi selvfølgelig have dessert.
Der var ikke så forfærdelig meget at vælge imellem.
Men Johan valgte en chokoladekage, der blev serveret med en kugle citronis og en kugle vanillieis.
Der var nærmest tale om en chokoladetærte, med et lag chokoladesmørcreme eller sådan noget på toppen.
En solid omgang.


Pernille valgte en creme brulee.
Den blev serveret med en lille skål yoghurtbaseret is med jordbær.


Og jeg valgte et stykke cheesecake som blev serveret med en kugle jordbæris og en kugle passionsfrugtis.
Det, der ligger på toppen og ligner bacon, er tynde skiver af sukkerglaseret æble.


Alle desserterne var lækre omend noget bastante.

Og nu skal vi jo så til det.
Det som er så svært.

For man kunne ikke sætte en finger på noget som helst.
Det skulle da lige være den noget frimodige tjener.
Men ellers ingenting.

Men havde vi så haft en god aften?
Jeg bliver med skam at melde nødt til at sige nej.
For det var ikke særlig interessant.

Indretningen var vældig stilfuld.
Men kold og upersonlig.
Lidt cafeteria agtig.
Godt nok et MEGET fornemt cafeteria.
Men alligevel.

Bøfferne var stegt perfekt.
Og bortset fra de uvante udskæringer møre og fine.
Men de smagte ikke rigtig af noget.
Og det er selvfølgelig fint, at man kan vælge det tilbehør man vil have.
Men når man går ud og spiser på en restaurant i den prisklasse, så synes jeg jo godt at man kan forvente at nogen har forholdt sig til om det mon lige er bedst med pommes frites eller løgringe til en ribeye.
Og om man bør vælge bearnaise eller rødvinssovs til en N.Y.Strip.
Og man kunne jo godt have fået det til at se lidt festligt ud ved at anrette tingene pænt på tallerkenen.
I stedet for blot at placere en skive kød nøgen og ensom på midten.
Jeg mener selv på den billigste pizzabar kan man som regel vælge en pizza uden andet fyld end tomat og ost.
Og så tilkøbe mere fyld af forskellig slags.
Men jeg tror nu alligevel at de fleste vælger en af de andre modeller, som en eller anden har gjort sig den ulejlighed at sammensætte.

Jeg vil så nødig lyde som en sur gammel mand.
Eller som en provinsbonde, som ikke har sans for det moderne livs finesser.
Og jeg ved godt at MASH er et af de mest hotte steder i byen.
Det var jo derfor vi havde valgt det.
Men vi blev ærlig talt alle tre lidt skuffede.

Jeg var lige ved at skrive at det var forfærdelig amerikansk.
Ment som en kritik.
Men det vil jeg undlade.
For jeg har været i USA nogle gange.
Og jeg har haft store oplevelser med det creolske køkken i Louisiana.
Og med det italienske køkken i New York og i Californien.
Og med store bøffer ligeledes i Louisiana.
Så de kan jo godt lave mad de gode amerikanere.

Og så synes jeg det er dyrt.
En hovedret kommer op på omkring 350 kr. med tilbehør.
I hvert fald hvis man ikke kun vil have pommes frites til sin bøf.
Og det er altså mange mange penge for at smide en skive kød på grillen og en håndfuld pommes frites i frituren.
Det kræver selvfølgelig lidt omhyggelighed.
Men det er ærlig talt ikke særlig svært at lave mad på den måde.
Bevares, kødet koster sikkert mere end 4 bøffer på tilbud i supermarkedet.
Men alligevel.

Den samlede regning lød på 2225 kr.

Vi har ikke været særlig ofte på steakhouse.
Og man er jo nødt til at give MASH den ros at de er tro mod deres koncept.
Det er moderne,
Det er amerikansk.
Og man spiser bøffer.

Men vi kommer der næppe igen.
Det var for upersonligt.
Og jeg fristes til at sige ukunstnerisk.
Måske er vi bare mere til underlig fransk bøssemad.
Jeg ved det ikke.
Men Johan var heller ikke særlig begejstret.

Det eneste lyspunkt var forretterne.
De var spændende, lidt utraditionelle, og veltilberedte.
Og så var de ikke mindst anrettet pænt på tallerkenen, så de så indbydende ud.

www.mashsteak.dk/default.asp

21 kommentarer:

  1. Herlig billedelig anmeldelse..... Tror ikke jeg skal der ind. Kan nok klare det bedre selv der hjemme...

    Tak for en fantastisk side.

    Bettina

    SvarSlet
  2. Hm der kan man bare se, er blevet en hel del klogere. Troede det ville være verdens klasse, men alligevel er jeg bestemt ikke overrasket over at det er så kedeligt. Tak for hjælpen.

    Christina

    SvarSlet
  3. Jeg har ikke hørt om MASH, før nu, og kommer der nok næppe efter den fortælling. Men et steakhouse jeg mega gerne ville besøge er Sparks Restaurant and Bar.
    Dét skulle være toppen af poppen :)

    SvarSlet
  4. Hmm.. De lukkede så i starten af året - øv :(

    SvarSlet
  5. Kære Pernille og Benny

    Faldt tilfældigt over jeres fine hjemmeside, og ville lige knytte en kommentar til jeres anmeldelse.Uden at skulle lyde som en snobbet storby boer, tror jeg i har misforstået konceptet og kommet med andre forventninger til MASH en det restauranten er. Som i selv skriver er der ikke en finger at sætte på maden, jeg ser du skriver flere gange hvor sublimt det smager, det samme om vinen. I mener der skal tages stilling til hvilke sides der passer til en filet eller en ribeye.... der er taget stilling men det er sket allerede i menukortet... netop at disse nøje udvalgte sides og grøntsager alle går fortrineligt til kød.Filet og ribeye er ud af samme rygstykke blot med mere fedt på den ene udskæring... kan du finde en person i verden der kan anbefale løgringe til det ene frem fra det andet ville det være sjovt at høre vedkommendes forklaring. Med hensyn til anretningen må jeg som tidligere sagt sige at i har misforstået konceptet, jo netop ideen det hele ikke ligger på tallerkenen så man kan dele og prøve de forskellige ting. Indretning og smag kan man jo altid diskutere men det bliver ikke mere autentisk amerikansk end på MASH hvilke du burde vide om du har besøgt nogle af de bedre Steakhouses i N.Y. At i ikke kan smage forskel på en røget salt og almindelig salt samt ikke kende forskel på Æbler eller blommer på din cheesecake og forveksler passionsfrugtsorbet med citronsorbet ja så tænker jeg det må være svært at bedømme om kødet har været smagsløst. Men det er et fact at fedt giver kødet smag hvilket derfor er underligt skal trække ned i jeres bedømmelse af kvaliteten. Tror i fremover skal holde jer til mørbrad. Kan oplyse at udskæringer ellers fuldstændig er som dem du finder i dit lokale supermarked. At tjeneren er lidt frisk i munden og du samtidig siger stedet er upersonligt er svært at få til at hænge sammen... men ville nok personligt her også syntes at han nok var lige langt nok fremme i skoen... men upersonligt lyder det da ikke.

    Alt i alt svært at tage jeres anmeldelse seriøs må jeg sige som den glade MASH besøger jeg er.

    SvarSlet
  6. Som en anden glad MASH-besøger er jeg fuldstændig enig med den anden MASH-besøger. Du kunne ikke være mere præcis, stedet er fantastisk

    SvarSlet
  7. Tak for alle kommentarerne.
    Ikke mindst de to seneste.
    Dejligt med lidt debat.
    Smag og behag er jo heldigvis forskellig.
    Og det er jo godt at der er publikum til alle slags restauranter.
    Og restauranter for enhver smag :-)
    Men jeg vil bare lige komme med en enkelt lille korrektion.
    Der VAR æbler på cheesecaken den aften.
    Og det VAR passionsfrugtis og ikke citronfromage.
    Det sidste kan man tydeligt se på billedet.

    SvarSlet
  8. Passionsfrugten har han ret i, der bliver ikke serveret citronsorbet.
    Men det er nu blomme og ikke æble der er på cheesecaken.
    Den brune salt er timian røget svensk flagesalt, udskæringerne er ikke ualmindelige i danmark og hvis man syntes kødet ikke smager af noget håber jeg vitterligt det er fordi man er stor ryger eller ualmindeligt forkølet.

    Men ja, det er selvfølgelig individuelt, ville bare lige afklare forvirringen.
    At der er publikum til MASH må også bevidnes af at der endnu, et år efter de er åbnet har utroligt travlt. Det skal selvfølgelig ikke gøres til et kvalitets kriterie, men man må gå ud fra at bare nogle af alle os entusiaster har lidt forstand.

    Mvh
    En mash kender

    SvarSlet
  9. Skaægt .. jeg er enig i at forretterne er spitze. Men resten er da osse helt i top. Den frimodige tjener er måske lige overkanten. Men ham, har jeg ikke mødt :-). Hvad indretning angår, synes jeg ikke at der e r meget kafeteria over det .. tværtimod er det hyggeligt med de der båse.

    SvarSlet
  10. MASH er fantastisk. Super gode bøffer og tilbehør. Super betjening. Kommer der med sikkerhed igen.

    SvarSlet
  11. Uhyrlig subjektiv beskrivelse som ikke evner at ramme og/eller beskrive stedets virkelige standard.

    NB! Måske jeres søn selv er bøsse med den attitude han udviser. Men som barn som forældre - fuld af fordomme.

    SvarSlet
  12. Hej Benny og Pernille

    Øh, jeg har virkelig svært ved at genkende MASH ud fra den anmeldelse. Jeg har nu spist der 4 gange - og hver gang har det været i top-klasse.

    Stedet har en up-scale 'diner-stil' og jeg har virkelig svært ved at følge jeres kritikpunkter.

    Men måske er Jensens Bøfhus mere stedet for jer ;-)

    SvarSlet
  13. Hold da op, hvor en gang surt blær, man kan møde i disse kommentarer.
    Hvad mon får en fyr som Henrik Dyhr til at skrive en kommentar som "fuld af fordomme" - havde han mon bare en rigtig rådden dag d. 26. august?
    Benny, tak for en ærlig anmeldelse, som ikke forsøger at tale nogen efter munden, men fortæller om JERES oplevelse, uden at give indtryk af at være den højeste, objektive sandhed.
    Jeg skal helt klart ha' prøvet MASH, jeg har fra personlige bekendtskaber hørt mange positive ting om det. Jeg hører nemlig i høj grad til det "rigtige" segment, og er ikke "mere til Jensens Bøfhus" (nej, Klidmoster, den lille smiley redder IKKE den lavtgående kommentar, den er stadig møgflabet!!), men det får mig da ikke til at flyve i flæsket på folk, som ikke var begejstrede for oplevelsen og kalde dem grimme ting? Hvad skal dét til for?
    Velbekomme til jer alle

    SvarSlet
  14. Kære Anonym.

    Mange tak for de pæne ord.
    De varmer.

    Og du har fuldstændig ret.
    Det er lige præcis det vi prøver på.
    At fortælle om VORES oplevelser.
    Helt subjektivt :-)

    SvarSlet
  15. Hej Benny

    Der er ingen tvivl om at jeres oplevelse af MASH er helt skæv i forhold til hvad 99% af os andre mener eller ville mene. Derfor kan anmeldelser tit være en ret skidt ting da det afholde nogle fra overhovedet at besøge stedet.. lidt ligesom en film-anmelder der sviner en rigtigt god og får hans læserskarre til at vente til filmen kommer på DVD.

    MASH er et af verdens bedste steakhouses, JA, verdens bedste. Senest har jeg sammenlignet MASH med Carnevino i Las Vegas, som skulle gå for at være det bedste steak house i byen, og det nåede ikke MASH til sokkeholderne.

    At man kan blive forarget over en tjener der siger "damn it!" (som helst sikker er gjort med et smil på læben og for at holde en casual stil tjener og kunde imellem) viser blot i bestemt, som også nævnt ovenfor af Klidmoster, at Jensens Bøfhus nok er bedre bevendt. Der kan man få oksemørbrad som ikke kræver den store steakkender ;) (driller bare, synes da det er fedt i anmelder spisesteder for sjov)

    Men til andre læsere here, glem deres anmeldelse, det har intet med virkeligheden at gøre - MASH er mildest talt fantastisk - og priserne er stort set de samme som "A Hereford Beefstouw" og de 2 steder kan slet ikke sammenlignes, Hereford Beefstouw er IKKE et steakhouse - det er en joke i sammenligning :)

    Der er en grund til at i ikke kunne få bord 3 uger frem ;)

    God vind med jeres kommende anmeldelser og god appetit!

    SvarSlet
  16. I fatter da ikke en meter! MASH er for nice. Kom ud fra jeres jordhule og lev verden.

    Lyder til at i kun plejer at spise brun sovs og kartofler og på en god dag lige flotte sig med rødkål.

    Peace out

    SvarSlet
  17. Sikke en masse kommentarer - og mange tak for dem.

    Vi nyder at spise god mad og få god betjening og vi betaler også gerne for det, og vi hygger os med at skrive anmeldelser om de steder vi har været.

    Det er tydeligt at vores anmeldelse af MASH har vakt en del furore, men faktum er, at vi havde en rigtig dårlig oplevelse da vi var der, og vores forventninger var muligvis helt i hegnet - hvem ved.

    Men vi er generelt åbne overfor alle typer af restauranter, mad og serviceniveauer, som det også burde fremgå af alle de andre anmeldelser vi har lavet på vores blog.

    Derfor synes jeg det er trist at blive kategoriseret som om vi kun er til brun sovs og kartofler (jeg er personligt ikke vild med kartofler), at vores søns sexualitet blir et samtaleemne og at vi burde nøjes med at besøge Jensen's Bøfhus, fordi vi tillader os at fortælle om et restaurantbesøg der var en dårlig oplevelse for os.

    Det vi beskriver er VORES indtryk, vi er ganske subjektive - kan ikke være andet, og hvis andre har en anden holdning er det rigtig fint, den får de lov at beholde uden at vi nedgør dem og deres holdninger.

    Og - det var så lige lidt galde der skulle ud gennem sidebenene.

    SvarSlet
  18. Eller måske skulle galden snarere ud MELLEM sidebenene :o)

    SvarSlet
  19. Ser ud til at gæster der jævnligt besøger MASH har svært ved at acceptere meninger ulig deres egne uden at nedgøre dem. Alene det er nok til at jeg vil holde mig langt væk fra det sted.

    SvarSlet
  20. Var på MASH igår, inviteret af insisterende, velbeslået ven, klart tilhørende MASH'målgruppe.

    Det absolut bedste ved oplevelsen var den mandlige tjener, der var lige tilpas opmærksom uden at ånde os i nakken, selvom han skulle leve op til 'mer-salgs konceptet'.

    Vi kom uanmeldt en fredag aften og fik uden problem plads til to 'i vinduet'. Mens vi stadig studerede menukortet spottede vi to nu ledige borde og fik lov at rykke ned til det ene.(stadig i café-afsnittet.)

    Min bøf var på anbefaling fra den unge tjener bestilt medium done: "det er nemmere at give den lidt mere, end at gøre noget ved en overstegt bøf", sagde han.
    Godt råd, viste det sig at være, da min Canadian Ribeye var ujævn stegt, og næsten rå i den ene side.
    Tjeneren var ved bordet straks vi fik serveret ( af en anden ungtjener) og bad mig checke kødet. Han gav mig ret i konstateringen, og sendte den straks ud til omstegning.
    Den var tilbage 5 minutter senere, og imens spiste vi en del fries dyppet i Bernaisesesovsen.
    Som fuldstændig korrekt beskrevet af flere, mangler både syre og Estragon.

    Det er en lunken,fed og lækker dyppelse - nix weiter.

    Jeg bestilte uhæmmet mere B.sauce og så de to mandlige tjenere veksle et usikkert øjekast. Går ud fra de overvejede, om den skulle være gratis pga den nødvendige omstegning, eller bonnes.
    (har ikke regningen ved hånden, så stadig uvist.)

    Portionsstørrelsen af tilbehør: dampet grønt (2 1/2 lille,flækket gulerod og lidt forårsløg) chilifries x 2 og tomatsalat (5 skiver tomat med parmesanflager og lidt Balsamico/olie på) var nærig i fhorhold til prisen, i betragtning af, at kødprisen og hypen mere end antyder, at man vil få en enorm koncentreret smagsoplevelse, og man derfor tillader sig at 'nøjes' med et stykke kød på 250-300 gram.

    Vinen vi valgte, en Brunello til kr.595, var mindre interessant end den økologiske rødvin vi fik på Peder Oxe for et par uger siden (Viña Ilusión 2008, en økologisk Rioja fra Alonso Etayo, - til bare kr.225 var den en fuldstændig uventet åbenbaring!)

    Desserten - vi valgte at dele en Creme Brulee, for testens skyld,(det er nemmere at stege en bøf end at lave en god Creme Brulee - enhver der har fået én der tangerer æggekage, ved hvad jeg mener) var ikke stor, og blev hjulpet mere end på vej, af en kugle lækker youghurt/jordbæris.

    Som min meget lidt nærige ven ytrede: "20 kr. pr. mundfuld".

    Stemningen i caféafsnittet, var højere hos betjeningen, end hos det noget yngre end forventede publikum (de der løbende forlod 'det rigtige' restaurantafsnit så lige så unge ud) - det vibrerede ikke på nogen måde.

    Så jeg deler fam.Sørensen oplevelse - sådan set o...k... - men på ingen måder mindeværdigt - og slet ikke pengene værd.

    Flere af de tåbeligt arrogante, anonyme kommentarer herover, lugter langt væk af ansatte fra stedet og deres venner!

    Stor ros til Benny og fam. der ufortrødent anmelder alt fra ydmyge pizzasteder i Odense til
    Michelinsteder i Hovedstaden.

    RIGTIGE mennesker er I!

    (Må jeg i samme moment tilføje, at de mange små bemærkninger om at kigge hinanden dybt i øjnene efter mange års ægteskab, og de ofte forekommende noter fra Benny til Benny, om at huske at forkæle sin kone, rammer mig LIGE i hjertet.)

    SvarSlet
  21. Besøgte MASH fredag eftermiddag for at nyde en frokost menu.

    Kvaliteten var god. Ingen tvivl om det.
    Om jeg kommer på MASH igen, måske.

    A Hereford Beefsteuw kan dog sagtens hamle op med kvaliteten som MASH leverer, omend til mindre mønt så der er råd til at spise ude en ekstra gang :)

    /Thomas Meijer

    SvarSlet